Ju mindre tech och tillväxt du har desto bättre” | EFN Marknad

Det är dags att vikta om från amerikanska tech-bolag till för europeiska aktier, banker och annat som inte varit speciellt hett. Det är vad Nils Brobacke, chefsstrateg på Nordic Gold Trade, ser när han använder sig av teknisk analys.

”Ju mindre tech och tillväxt du har desto bättre”, säger Nils Brobacke.

Brobacke menar dessutom att oron för stigande räntor som infunnit sig är överdriven. Kortsiktigt stigande räntor i en långsiktigt fallande räntetrend behöver inte alls vara dåligt för aktier.

Den långsiktiga trenden med fallande räntor kan dock vara på väg att vända menar Brobacke. Detta talar för att det kan vara dags att vikta över mot det som inte varit trendigt på länge, såsom bank, värdeaktier och råvaror.

Stockholmsbörsen handlas på all time high och Nils Brobacke ser ingen anledning till att den uppåtgående fasen ska brytas.

Europa, Japan och Emerging markets är andra marknader som ligger bra till och som kan gynnas när pengar söker sig från amerikanska tech-bolag till andra tillgångar. ”Vi kan stå inför ett otroligt stort skifte och då gäller det att vara redo för det”, avslutar Nils Brobacke.

Programledare: Albin Kjellberg

small_c_popup.png

Ange din e-post för att gå med i vår e-postlista